ΟΚΥπΥ: «Η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα υγείας στοχεύει στη διάσωση ζωών»  

ΟΚΥπΥ: «Η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα υγείας στοχεύει στη διάσωση ζωών»   

Η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα υγείας δεν στοχεύει στην κερδοφορία αλλά στη διάσωση ζωών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του  ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) σχετικά με σημερινές τοποθετήσεις του Προέδρου του Συνδέσμου Ιδιωτικών Ασθενοφόρων για τη Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας όσον αφορά τα ασθενοφόρα.         

Ο Οργανισμός σημειώνει ότι η πολιτική που ακολουθείται από τη Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας για την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας υγείας μόνο από μία αρχή είναι η διεθνής πρακτική, η οποία είναι ορθή «γιατί διασφαλίζει την ασφάλεια των ασθενών, και μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους».

«Η κριτική που ασκήθηκε προς τη Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας είναι αδικαιολόγητη και επιστημονικά ατεκμηρίωτη και τυχόν υιοθέτηση οποιασδήποτε άλλης πολιτικής, από αυτήν που ακολουθείται σήμερα, θα θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.  Ο ΟΚΥπΥ εκφράζει την αμέριστη υποστήριξη του στις ορθές και καλές πρακτικές που εφαρμόζει το Υπουργείο Υγείας σε σχέση με τα ασθενοφόρα και την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας υγείας», προστίθεται.                                                                                                                                                                                                                                     Περαιτέρω, ο ΟΚΥπΥ αναφέρει ότι η Υπηρεσία Ασθενοφόρων και η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα υγείας δεν εμπίπτουν στις επιχειρηματικές δραστηριότητες και στην κερδοφορία, αλλά στοχεύουν στη διάσωση ζωών συνανθρώπων μας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Νέος κύκλος επαφών της Ολγκίν - Σήμερα θα έχει χωριστές συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ-Συντηρούν τη διαδικασία τα ΗΕ

Κυπριακό: Νέος κύκλος επαφών της Ολγκίν - Σήμερα θα έχει χωριστές συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ-Συντηρούν τη διαδικασία τα ΗΕ

Τα σκαλιά του προεδρικού θα ανέβει στις 11.00 η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, στο πλαίσιο ενός νέου κύκλου επαφών, λίγο πριν από την άτυπη πενταμερή συνάντηση της Νέας Υόρκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Ιουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE